Fahéjas szívek
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi só
- 3 evőkanál tejföl
- 25 dkg liszt.
Elkészítés:
A cukrot keverjük habosra a vajjal, és a liszt kivételével keverjük bele az összes hozzávalót. Hozzáadjuk a lisztet,, majd a tésztát hagyjuk 20 percet pihenni. A tésztát 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a szíveket. A sütiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. A kihűlt kekszeket fahéjas porcukorral szórjuk.
Hasonló receptek
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcsrizs
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sós túrófelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes