Habos őszibaracklepény
Hozzávalók:
- 18 dkg vaj + a tepsihez
- 18 dkg cukor
- 6 tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 nagy üveg őszibarackbefőtt
- 12 dkg porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citromhéjjal, majd a krémbe vegyítjük. Kikenünk, liszttel behintünk egy közepes nagyságú, peremes tepsit, belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk és a félig sült tészta tetejére sorban kirakjuk velük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot is. A habot a gyümölcs tetejére kanalazzuk és további 15?20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a hab meg ne égjen!
Hasonló receptek
Pelyhes-túrós gyümölcskrém
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült vilmoskörte mentás mártásban
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Habos csiga
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes