Habos őszibaracklepény

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 18 dkg vaj + a tepsihez
  • 18 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 nagy üveg őszibarackbefőtt
  • 12 dkg porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a citromhéjjal, majd a krémbe vegyítjük. Kikenünk, liszttel behintünk egy közepes nagyságú, peremes tepsit, belesimítjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk és a félig sült tészta tetejére sorban kirakjuk velük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a porcukrot is. A habot a gyümölcs tetejére kanalazzuk és további 15?20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a hab meg ne égjen!

Hasonló receptek

Keksztorta (sütés nélkül)

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sajttorta

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Pozsonyi kocka

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: