Mrs. Lipton meggyes lepénye

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj/margarin
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor + 10 dkg porcukor
  • 80 dkg magozott meggy

Elkészítés:

Először a meggyet összekeverjük a porcukorral és állni hagyjuk. A tésztához a vajat/margarint a kristálycukor felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral fényesre verjük és óvatosan belekeverjük a margarinos keverékbe. Beleszórjuk a lisztet is és vigyázva összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük, tetejét megrakjuk a kinyomkodott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon fél óra alatt megsül. Amint kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét kristálycukorral. Nagyobb (sütő-méretű) tepsiben süssük, hogy ne legyen túl vastag!

Hasonló receptek

Joghurtos gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mákos kevert

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Banántorta

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: