Mrs. Lipton meggyes lepénye
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj/margarin
- 4 tojás
- 15 dkg kristálycukor + 10 dkg porcukor
- 80 dkg magozott meggy
Elkészítés:
Először a meggyet összekeverjük a porcukorral és állni hagyjuk. A tésztához a vajat/margarint a kristálycukor felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral fényesre verjük és óvatosan belekeverjük a margarinos keverékbe. Beleszórjuk a lisztet is és vigyázva összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük, tetejét megrakjuk a kinyomkodott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon fél óra alatt megsül. Amint kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét kristálycukorral. Nagyobb (sütő-méretű) tepsiben süssük, hogy ne legyen túl vastag!
Hasonló receptek
Karamella torta
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes
Édes kelt kalács
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Szendvicssütős túrós batyu
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes