Töltött tök
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személyre: 1 kg spárgatök
- 200 g sertéskaraj
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g zöldpaprika
- 100 g paradicsom
- 50 g rizs
- 100 ml zsírszegény tejföl
- 100 ml zsírszegény tej
- 3 evőkanál növényi olaj
- 1 teáskanálnyi petrezselyemzöld
- 1 mokkáskanálnyi pirospaprika
- 1 mokkáskanálnyi szerecsendió
- Tengeri só.
Elkészítés:
A spárgatököt megtisztítjuk, meghámozzuk, a belsejét kiszedjük. A húst szintén megmossuk, ledaráljuk, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt teflonserpenyőben fedő alatt félkészre pároljuk, miközben sózzuk, és vizet adunk hozzá. A rizst enyhén sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg megpuhul. Ha a hozzávalók elkészültek, a húst, a rizst, a fűszereket és egy tojást jól összekeverjük, és a tökbe töltjük. Egy tepsit kikenünk az olajjal, beletesszük a tököt, kevés vízzel és a tejjel meglocsoljuk, 200°C-ra előmelegített sütőben alufólia alatt rózsaszínűre sütjük. A tejfölt kevés tejjel elkeverjük, a félig megsült tök tetejére kenjük, amire paprikát és paradicsomot karikázunk, és addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Tápérték egy adagban: Energia: 316 kcal, Szénhidrát: 27 g, fehérje: 16 g, zsír: 16 g.Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Grillezett halszeletek mustáros kapormártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes