Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Hozzávalók:
- A tésztához: 25 dkg liszt
- 3 dkg lenmag
- 2 tojássárgája
- 20 dkg margarin
- só#A sütéshez: olaj#A tetejére: 4 kisebb padlizsán
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 evőkanál búzakeményítő
- 1 kiskanál fokhagymás só
- őrölt bors#A fokhagymás joghurthoz: 3 dl joghurt
- fél fej fokhagyma
- csipetnyi só és cukor
Elkészítés:
A lisztet a lenmaggal, a tojások sárgájával, a margarinnal és csipetnyi sóval összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a padlizsánokat - miután végeiket levágtuk - kisujjnyi karikákra szeljük, megsózzuk, majd egymás után, forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát. A padlizsánkarikákat elrendezzük benne. A tojásokat a tejjel meg a búzakeményítővel simára keverjük, fokhagymás sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd a padlizsánra öntjük. A maradék tésztából peremet sodrunk, tetejét tejjel megkenjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 perc alatt megsütjük. Közben a joghurtot az összezúzott fokhagymával elkeverjük, pici cukorral és sóval ízesítjük, majd behűtjük. A padlizsántorta mellé kínáljuk.
Hasonló receptek
Juhtúróval töltött gomba (sütőben sütve)
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Spenóttorta
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes