Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 25 dkg liszt
  • 3 dkg lenmag
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • só#A sütéshez: olaj#A tetejére: 4 kisebb padlizsán
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál búzakeményítő
  • 1 kiskanál fokhagymás só
  • őrölt bors#A fokhagymás joghurthoz: 3 dl joghurt
  • fél fej fokhagyma
  • csipetnyi só és cukor

Elkészítés:

A lisztet a lenmaggal, a tojások sárgájával, a margarinnal és csipetnyi sóval összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva legalább fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a padlizsánokat - miután végeiket levágtuk - kisujjnyi karikákra szeljük, megsózzuk, majd egymás után, forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A tésztát 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott tortaformát. A padlizsánkarikákat elrendezzük benne. A tojásokat a tejjel meg a búzakeményítővel simára keverjük, fokhagymás sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd a padlizsánra öntjük. A maradék tésztából peremet sodrunk, tetejét tejjel megkenjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 perc alatt megsütjük. Közben a joghurtot az összezúzott fokhagymával elkeverjük, pici cukorral és sóval ízesítjük, majd behűtjük. A padlizsántorta mellé kínáljuk.

Hasonló receptek

Spenótgombóc

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: