Francia hagymaleves (1 személyre)
Hozzávalók:
- 60 g vöröshagyma
- 10 g liszt
- 10 g margarin
- 15 g trappista sajt
- 3 g cukor
- só
- bors
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 húsleveskocka
Elkészítés:
A megmosott megtisztított vöröshagymát karikázzuk, a megolvasott margarinon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, fűszerpaprikázzuk, 4 dl vízzel felengedjük. A forrásban levő leveshez hozzáadjuk a leveskockát, cukrot és fűszerezés után összeforraljuk. Amikor kész reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldborsóleves szárnyas galuskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Egres leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Brokkolileves csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes