Palacsinta
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 3 dl ásványvíz vagy szójatej
- 5 kiskanál cukor
- só
- kevés étolaj
- kb. 15 dkg liszt
- ízlés szerint kb. fél reszelt alma
Elkészítés:
A tojást a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 1, 5 dl vizet és annyi lisztet, hogy pépes állagú masszát kapjunk. Miután csomómentesre kevertük, hozzáadunk még 2 dl vizet és egy pici olajat. A reszelt alma pikánsabbá teszi a tésztánkat. Kb. fél órát hagyjuk pihenni a keveréket, majd pár cseppnyi olajon, teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat és ízlés szerint megtöltjük őket.
Hasonló receptek
Cseresznyés jégdesszert
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vargabéles
Desszert, Közepes
Epebetegség, Mogyorómentes
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes