Gombás krumplipogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 40 dkg tisztán mért
- héjában főtt krumpli
- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 6 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál bármilyen fajta gombakrémlevespor
- 1 dl langyos víz
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott mokkáskanál törött bors.
Elkészítés:
Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba helyezzük és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőlemezre tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük és az előmelegített, közepesen forró sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Korpás házikenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhtúrós galuska
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes