Gombás krumplipogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 40 dkg tisztán mért
- héjában főtt krumpli
- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 6 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 2 evőkanál bármilyen fajta gombakrémlevespor
- 1 dl langyos víz
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott mokkáskanál törött bors.
Elkészítés:
Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba helyezzük és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőlemezre tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük és az előmelegített, közepesen forró sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Sajtos rudak
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes-gombás penne
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Stíriai metélt
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes