Tökmagos-burgonyás zsemlék
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 9 dkg burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojás
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 10 evőkanál tökmag
- vegyes magvak a tetejére
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük és összetörjük. Az élesztőt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk. A hozzávalókat tálba tesszük és tésztát gyúrunk belőle. Kelni hagyjuk. Az így megkelesztett tésztát 20 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk belőle. Kivajazott tepsire, vagy pizzasütőre helyezzük. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a vegyes magvakkal. Újabb 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 170°C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Hasonló receptek
Tejszínes-gombás penne
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fekete-fehér muffin
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-zöldséges tészta
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes