Rafaello szelet
Hozzávalók:
- a fehér tésztához: 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- ? csomag sütőpor
- ? citrom leve#A barna tésztához: 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál rétesliszt
- ? csomag sütőpor#A krémhez: 10 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor (főzni való)
- 3-3,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- díszítéshez: csokireszelék
Elkészítés:
Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165?C fokon 15 percig sütjük. #Barna tészta elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165?C fokon 15 percig sütjük. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejét csokoládéreszelékkel hintjük meg.
Hasonló receptek
Palacsinta
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Mogyorómentes
Sárgabarackos muffin
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes
Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes