Kelt pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztőt
  • kb.5 evőkanál cukor
  • lapos kiskanál só
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 2 egész tojás
  • kimagozott meggy

Elkészítés:

Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.

Hasonló receptek

Kókuszkocka

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Diabetikus citromtorta

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: