Kelt pite
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztőt
- kb.5 evőkanál cukor
- lapos kiskanál só
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 2 egész tojás
- kimagozott meggy
Elkészítés:
Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.
Hasonló receptek
Kókuszkocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Diabetikus citromtorta
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes