Kelt pite
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztőt
- kb.5 evőkanál cukor
- lapos kiskanál só
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 2 egész tojás
- kimagozott meggy
Elkészítés:
Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.
Hasonló receptek
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karácsonyi grillázs (tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Rafaello szelet
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes