Duna hullám
Hozzávalók:
- A tésztához: 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 egész tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- kis tej
- pici cukor
- krém: 1/2 l tej
- 1 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
Elkészítés:
A margarint, cukrot, vaníliás cukrot és tojást habosra verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és óvatosan belekeverjük a habos masszába. A tészta felét vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tészta másik felébe a következőket rakjuk (amit előtte külön kikeverünk): 2 evőkanál kakaó kis tej pici cukor A másik tésztára öntjük, tetejére fejtett meggyet szórunk és sütjük.#Krém: 1/2 l tej 1 1/2 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 15 dkg margarin A tejben sűrűre felfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A margarint habosra verjük a cukorral és összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a kisült süteményre. Tetejét csokimázzal öntjük le. Hidegen szeleteljük.
Hasonló receptek
Szedres joghurt formában
Desszert, Közepes
Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Lekváros bukta (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Laktózmentes, Mogyorómentes
Borissza piskóta
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes