Duna hullám
Hozzávalók:
- A tésztához: 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 5 egész tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- kis tej
- pici cukor
- krém: 1/2 l tej
- 1 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
Elkészítés:
A margarint, cukrot, vaníliás cukrot és tojást habosra verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és óvatosan belekeverjük a habos masszába. A tészta felét vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tészta másik felébe a következőket rakjuk (amit előtte külön kikeverünk): 2 evőkanál kakaó kis tej pici cukor A másik tésztára öntjük, tetejére fejtett meggyet szórunk és sütjük.#Krém: 1/2 l tej 1 1/2 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 15 dkg margarin A tejben sűrűre felfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A margarint habosra verjük a cukorral és összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a kisült süteményre. Tetejét csokimázzal öntjük le. Hidegen szeleteljük.
Hasonló receptek
Marcipán (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Bonbon
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Boros gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes