Karamellizált banán szegfűszeggel
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személyre: 8 db banán
- 30 dkg barna cukor
- 150 g vaj
- Szegfűszeg.
Elkészítés:
A banánokat hámozzuk meg, helyezzük őket egy tepsibe. Szórjuk rá a barna cukrot, majd megolvasztott vajjal is öntözzük meg. Pár szem szegfűszeget is tegyünk a banánokra. 220°C meleg sütőben süssük a banánokat körülbelül 10 percig, amíg a cukor karamellizálódik, és a banán megpuhul. Önmagában, vagy fagylalttal, joghurttal is fogyasztható. Tápérték egy adagban: Energia: 441 kcal, Szénhidrát: 80 g, Fehérje: 1 g, Zsír: 13 g.
Hasonló receptek
Meggyes darafelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes
Almakarikák sörtésztában
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes