őszibarackos csirkemell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • 50 dkg burgonya
  • 8 fél őszibarack befőtt
  • 1 tejföl
  • olaj
  • kurkuma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, centis szeletekre vágjuk. A kicsontozott mellet 8 szép szeletre vágjuk, olajban, fűszerekkel megszórva hirtelen megpirítjuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a burgonyát, hússzeleteket, tetejére fektetjük a fél barackokat, és az egészet bevonjuk tejföllel. Mérsékelt tűzön sütőben jól átforrósítjuk, s tálaljuk. Előnye: A befejező melegítést kivéve, akár előző nap is összeállítható, hűtőben, fóliával takarva eláll.

Hasonló receptek

Mustáros marhahús

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemell joghurtban sütve

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: