őszibarackos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 50 dkg burgonya
- 8 fél őszibarack befőtt
- 1 tejföl
- só
- olaj
- kurkuma
- szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, centis szeletekre vágjuk. A kicsontozott mellet 8 szép szeletre vágjuk, olajban, fűszerekkel megszórva hirtelen megpirítjuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a burgonyát, hússzeleteket, tetejére fektetjük a fél barackokat, és az egészet bevonjuk tejföllel. Mérsékelt tűzön sütőben jól átforrósítjuk, s tálaljuk. Előnye: A befejező melegítést kivéve, akár előző nap is összeállítható, hűtőben, fóliával takarva eláll.
Hasonló receptek
Csirkevacsora
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Spenótos húsgombóc
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sevillai csirkemellfilé
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Keringési problémák, Allergia, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes