őszibarackos csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemell
- 50 dkg burgonya
- 8 fél őszibarack befőtt
- 1 tejföl
- só
- olaj
- kurkuma
- szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, centis szeletekre vágjuk. A kicsontozott mellet 8 szép szeletre vágjuk, olajban, fűszerekkel megszórva hirtelen megpirítjuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a burgonyát, hússzeleteket, tetejére fektetjük a fél barackokat, és az egészet bevonjuk tejföllel. Mérsékelt tűzön sütőben jól átforrósítjuk, s tálaljuk. Előnye: A befejező melegítést kivéve, akár előző nap is összeállítható, hűtőben, fóliával takarva eláll.
Hasonló receptek
Sóágyon sült csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Gyömbéres-fahéjas máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell Mérő módra
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes