Halas búzagombóc citrommártásban
Hozzávalók:
- 1 doboz makrélafilé-konzerv
- 10 dkg búzapehely
- 3-4 evőkanál korpás liszt
- 2 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4 dl tej
- 2 dkg margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál törött fehér bors.
Elkészítés:
Az összetört halat levével együtt összekeverem a felvert tojással, a búzapehellyel, a nagyon finomra vágott hagymával, sóval, borssal, citromhéjjal. 10 percnyi pihentetés után annyi korpás lisztet keverek hozzá, hogy formázható masszát kapjak. Pár percre ismét félreteszem. Közben a mártáshoz a margarint habzásig hevítem 2 evőkanál liszttel, majd a forró tejet ráöntöm és folytonos kevergetés közepette sűrűre főzöm. Megfűszerezem sóval, borssal, citromlével, citromhéjjal és kevés cukrot is beleszórok. A mártást beleöntöm egy tűzálló tálba. A halas masszából diónyi gombócokat formázok és beleteszem a tálba, szorosan egymás mellé (de nem egymásra). A tálat befedem és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes lángon 25 percig párolom, végül a tál tetejét levéve, kissé megpirítom.
Hasonló receptek
Serpenyős csirkemáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Grillezett köményes sertéstarja
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Magyaros rakott spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes