Kacsamáj roueni mártáson
Hozzávalók:
- 40 dkg kacsamáj
- 40 dkg karfiol
- 3 dkg cukor
- fél dl olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 kisebb fehérrépa
- 2 dkg liszt
- 3 dl húsleves
- 1 dl tejszín
- 8 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
- kakukkfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.
Hasonló receptek
Aszpikos avokádós rák
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres tallérok
Előétel, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Budwig-krém
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes