Csirke zöldborsós szószban

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dl tej vagy tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • (bors)
  • (csipet cukor)

Elkészítés:

a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a főtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy főtt rizs illik hozzá.

Hasonló receptek

Diétás vagdalt

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás csirke II.

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: