Csirke zöldborsós szószban

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 dl tej vagy tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • (bors)
  • (csipet cukor)

Elkészítés:

a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a főtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy főtt rizs illik hozzá.

Hasonló receptek

Körtével sült csirkecombok

Húsétel, Könnyű

Gyomorbetegségek, Epebetegség, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Vadrizses-gyümölcsös csirke

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: