Csirke zöldborsós szószban
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 20 dkg zöldborsó
- 5 dl tej vagy tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- (bors)
- (csipet cukor)
Elkészítés:
a zöldborsót megfőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a főtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy főtt rizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sajtos-tejszínes rakott pulykamell
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszines sajtos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes