Csirkés sóskaleves
Hozzávalók:
- 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 40 dkg)
- 15 dkg sóska
- 1 1/2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- ízlés szerint cukor és só.
Elkészítés:
A csirkeaprólékot megmosom, feldarabolom és egy liter vízben puhára főzöm. Ezután a húst leszűröm és kicsontozom. Turmixgépbe öntöm a tejszínt, hozzáteszem a főtt csirkehúst és a megmosott, lecsöpögtetett, csíkokra metélt nyers sóskát. Miután teljesen pépesre zúztam, hozzátöltök még egy deci vizet és a lisztet. Ezzel is forgatom egy-két percig, majd a sóskás húspépet állandó keverés közben az átszűrt húslébe csorgatom. Ízlés szerint sózom, majd jól kiforralom. Kevés cukorral enyhítem a sóska savanyú ízét. Csészékben tálalom. kb. 50 perc. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Szoljanka (6 személyre)
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Nyári paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes