Parajfőzelék

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg száraitól tisztított
  • jól megmosott paraj / gyors fagyaszott 0. 5 kg /
  • 2 -3 evőkanál olaj
  • 2 db kissé púpozót evőkanál liszt
  • 1 -2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • kevés cukor

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított parajt, forrásba lévő szódabikarbónás vízbe megfőzzük, leszűrjük és kézi robotgéppel vagy turmixgéppel alaposan összetörjük. A parajt visszatesszük a főzőlábasba. Az olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, beletesszük a fokhagyma nyomón áttört fokhagymát a tejjel, kevés vízzel alaposan elkeverjük és a lábasban lévő parajhoz adjuk. Visszatesszük a tűzre, 1 - 2 kávés kanál cukorral, őrölt borssal, sóval ízesítjük, és készre főzzük. A főzeléket gyors fagyaszott parajból készítjük, akkor a kiengedett parajpürét a kész rántásba tesszük, / rántást a főzőlábasban pirítjuk! /, A rántásba belerakjuk a zúzott fokhagymát, a kiolvasztott parajt, föl engedjük tejjel, kevés vízzel, belerakjuk a sót, őrölt borsot, kevés cukrot és készre főzzük. Dúsíthatjuk a főzeléket úgy, hogy tejben megáztatunk egy száraz zsemlét, / vagy ugyanannyi zsemlemorzsát / és a parajjal együtt összeforraljuk. Főtt kemény tojással, vagy tükörtojással, de lehet bundáskenyérrel tálalni.

Hasonló receptek

Zöldséges hús

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Sonkahabos burgonya

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkepaprikás

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: