Habos csiga
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 kanál porcukor
- 2 dkg élesztő
- 4 tojás
- 50 dkg porcukor
- 15 dkg dió
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgával együtt tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyújtjuk egész vékonyra, a habot rákenjük. Darált dióval megszórjuk, összesodorjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk. Zsiradékkal megkent tepsibe, egymástól távolabb rakjuk, megsütjük.
Hasonló receptek
Gyümölcstorta
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Túrós pite (szalakális)
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Mrs. Lipton meggyes lepénye
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes