Almakarikák sörtésztában
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 12,5 dkg liszt
- 1,25 dl sör
- 6 dkg cukor
- 1-1 csipet só és őrölt szerecsendió
- 4 nagy savanykás alma
- olaj a sütéshez
- fahéj
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és anélkül, hogy kettévágnánk, kivágjuk/szúrjuk a magházát. A húsát vastag szeletekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sört, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a szerecsendiót és kb. 15 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos, de gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a masszába. Felforrósítjuk az olajat. Az almaszeleteket megforgatjuk a tésztában és a forró olajban aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral és tálaljuk. Tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Pozsonyi kocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Boros gyümölcssaláta
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes