Szilvás lepény

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • fél dl rum
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • fél sütőpor
  • 50 dkg szilva
  • fahéjas porcukor

Elkészítés:

A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet - amibe előzőleg belekevertük a sütőport ? a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.

Hasonló receptek

Kelt pite

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Rafaello szelet

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: