Szilvás lepény
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- fél dl rum
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- fél sütőpor
- 50 dkg szilva
- fahéjas porcukor
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet - amibe előzőleg belekevertük a sütőport ? a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Hasonló receptek
Kelt pite
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Rafaello szelet
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes