Szilvás lepény
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- fél dl rum
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- fél sütőpor
- 50 dkg szilva
- fahéjas porcukor
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet - amibe előzőleg belekevertük a sütőport ? a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Hasonló receptek
Meggyes-rumos rakott piskóta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Zabpelyhes tallér
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almakrém
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes