Szilvás lepény
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- fél dl rum
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- fél sütőpor
- 50 dkg szilva
- fahéjas porcukor
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként a lisztet - amibe előzőleg belekevertük a sütőport ? a rumot és vaníliás cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. A masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, az első tíz percben erős tűznél, majd a továbbiakban közepes tűznél, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára szeleteljük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral.
Hasonló receptek
Vaniliás túrótorta sütés nélkül
Desszert, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Meggyes darafelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes
Meggyes piskóta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes