Almaleves
Hozzávalók:
- 400 g alma
- 20 g búzaliszt
- só
- szegfűszeg
- citrom
- egész fahéj ízlés szerint
- cukor egyéni tűrőképesség figyelembe vételével#A dúsításhoz: 100-200 ml epres vagy vaníliás nutridrink (100 ml=150 kcal)
Elkészítés:
A lehámozott, feldarabolt almát feltesszük főzni. A főzőlébe kevés sót teszünk, majd felforraljuk, hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és puhára főzzük az almát. Közben lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, mellyel besűrítjük a levest és készre forraljuk. Hasonlóképen készíthetünk egres/ribizke levest (az egrest, ribizkét áttörjük), meggylevest, őszibaracklevest. Ha már langyosra hűlt az elkészített leves, belekeverjük a NUTRIDINKET. Az ízesítésnél vigyázzunk, mert ha a levest NUTRIDINKKEL dúsítjuk, valószínűleg kevesebb cukor szükséges.
Hasonló receptek
Tejfölös zöldségleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Marhahúsleves májgombóccal
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyakrémleves sült gombával
Leves, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes