Birsalmás csirkemáj
Hozzávalók:
- 8 csirkemáj
- 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 teáskanál cukor
- ízlés szerint só és törött fekete bors
- késhegynyi őrölt szegfűszeg.
Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután hozzáteszem a meghámozott, kicsumázott és vékony gerezdekre szeldelt birsalmát. Pirítom néhány percig, majd megsózom és fűszerezem. Ezután a birsalmát kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. Helyére dobom az előzőleg lisztben megmártott csirkemájakat és erős tűzön, hirtelen mindkét oldalán lepirítom. A májhoz teszem a birsalmát, összeforralom és a birsalma savanyú ízét csöpp cukorral szelídítem. Párolt rizs illik mellé. Csak a tányéron sózom.
Hasonló receptek
Paradicsomos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell sajttal
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás,
Prágai sonkás szelet
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes