Teljes kiőrlésű kenyér

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • fél kg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj.

Elkészítés:

A liszteket egy tálba teszem és sütőben 50 fokon előmelegítem. A közepébe egy mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot és kevés langyos vizet, egy villával elkeverem, majd a tetejére kevés lisztet szórok és egy kendővel letakarom. Meleg helyen negyed óráig kelesztem. Hozzáadok negyed liter meleg vizet és az olajat, majd a robotgép dagasztójával sima tésztává dagasztom. Fél óráig kelesztem, míg a duplájára nem dagad. Újra kissé átgyúrom, majd egy kizsírozott sütőlemezre téve előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 percig sütöm.

Hasonló receptek

Gibannyica (szerb rétes)

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Graham keksz

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból

Tésztaféle, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: