Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel
Hozzávalók:
- busa vagy amúr vagy lazac szeletek
- só
- vegeta
- bors
- halfűszer keverék
- hagyma krémek
- Piros arany
- tejföl
- rizsköret
Elkészítés:
Margarinnal kikent tepsibe lerakjuk a halszeleteket, sózzuk, vegetával, borssal, halfűszerrel megszórjuk, majd hagymakrémmel, pirosarannyal apró pettyeket rakunk rá és a szeletek tetejére simítunk 1-1 evőkanál tejfölt. Lefedve 25-30 percig sütjük. #Köret: apróra vágott hagymát, petrezselyem zöldet, sárgarépa karikákat és a rizst kevés zsiradékon (olaj, margarin) megpirítjuk, majd felengedjük 3-szoros víz mennyiséggel, ízesítjük (só, bors esetleg leveskocka), hozzáadunk egy kisüveg gombát, egy maréknyi csemege kukoricát, kb. 20 percig fedő alatt főzzük, majd hagyjuk, hogy kifújja magát. Készíthetünk még hozzá uborka salátát.
Hasonló receptek
Sajtos busa
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás
Savanyú máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gombás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes