Patiszongulyás
Hozzávalók:
- 2 kisebb patiszon
- 3 zöldpaprika
- 2 vöröshagyma
- 4 paradicsom
- 40 g olaj
- 20 g simaliszt
- ecet
- só
- cukor.
Elkészítés:
A patisszont megtisztítjuk, a magházat kivájjuk és kis kockákra daraboljuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot cikkekre. A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, majd ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket és megdinszteljük. Mikor a zöldség puha besűrítjük a liszttel, felöntjük vízzel és még főzzük. A végén ecettel, cukorral és sóval ízesítjük.
Hasonló receptek
Nagymama kedvenc kosara
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Aszpikos vegyes zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótpogácsa
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes