Pirított szezámmagos pogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20 dkg szójaliszt
  • 1 dl olívaolaj
  • 25 dkg barna szezámmag
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 liter melegvíz
  • 2 csipet barna nádcukor
  • 1 kávéskanál rozmaring

Elkészítés:

Az élesztőt a vízzel és a cukorral futtassuk fel. A szezámmagot száraz serpenyőbe téve, a láng felett folyamatosan mozgatva pirítsuk meg. Vigyázat: nehogy odaégjen! Keverjük össze a lisztet a többi hozzávalóval, adjuk hozzá a pirított szezámmagot és a megfuttatott élesztőt. 2 cm vastagra nyújtsuk a tésztát, pogácsaszaggatóval vágjunk belőle pogácsákat és olajozott tepsire tegyük. Először 10 percig nagy lángon, majd 30-40 percig közepes lángon süssük.

Hasonló receptek

Tésztába göngyölt virsli

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Káposztástészta

Tésztaféle, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sztrapacska

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: