Pirított szezámmagos pogácsa
Hozzávalók:
- 80 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg szójaliszt
- 1 dl olívaolaj
- 25 dkg barna szezámmag
- 5 dkg élesztő
- 1/2 liter melegvíz
- 2 csipet barna nádcukor
- 1 kávéskanál rozmaring
Elkészítés:
Az élesztőt a vízzel és a cukorral futtassuk fel. A szezámmagot száraz serpenyőbe téve, a láng felett folyamatosan mozgatva pirítsuk meg. Vigyázat: nehogy odaégjen! Keverjük össze a lisztet a többi hozzávalóval, adjuk hozzá a pirított szezámmagot és a megfuttatott élesztőt. 2 cm vastagra nyújtsuk a tésztát, pogácsaszaggatóval vágjunk belőle pogácsákat és olajozott tepsire tegyük. Először 10 percig nagy lángon, majd 30-40 percig közepes lángon süssük.
Hasonló receptek
Spenótos lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajtos rúd
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes