Diabetikus mézeskalács

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • tésztához: ? üveg
  • azaz 125 g ?mézpótló? (?diabet? diabetikus édesség méz helyett)
  • 5 dkg ráma margarin
  • 2 tojás
  • 2 csapott evőkanál canderel édesítőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 púpos teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
  • 40 dkg liszt#A díszítéshez: darabolt dióbél (vagy mogyoró
  • mandula)
  • 1 tojásfehérje a bekenéshez

Elkészítés:

Egy tálban a mézpótlót és a margarint meglangyosítjuk. Egy másik edényben az édesítőport kikeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget, együtt jól összedolgozzuk és hozzáöntjük a langyos, margarinos ?mézhez?. Együtt újból jól összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk a tésztát (ha úgy érezzük, hogy nagyon ragad, adjunk még hozzá lisztet). Takarjuk le konyharuhával és szobahőmérsékleten pihentessük legalább fél napon keresztül. Kilisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra és szaggassuk ki különböző formákkal (szív, hold, csillag stb.). Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott darabokat, megkenjük tojásfehérjével és díszítésként a közepükbe kissé belenyomunk 1-1 diódarabot (vagy 1-1 szem mogyorót, mandulát). Forró sütőben mogyoróbarnára megsütjük, bő 5 perc alatt megsül. Ünnep előtt egy héttel már elkészíthető, fém dobozokban jól tárolható.

Hasonló receptek

Házi joghurt

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Joghurtfagyi

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Édesgofri

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: