A legfinomabb zöldborsófőzi
Hozzávalók:
- - 1 nagy
- vagy 2 kicsi dobozos zöldborsó (így hamarabb készen van)
- 1 nagy pohár tejföl
- kevéske olaj
- 4 csapott kanál liszt
- picuri só
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A forró olajon picit megpirongatom a lisztet. Ha már rózsaszín, de még nem égett, belerakom a tejföl 3/4-ét. Kevergetem, kavargatom, ha csomós, nem kell ijedezni. Lassanként felöntögetem a borsó levével. Na, itt az ideje csomómentesre keverni. Végül belezuttyantom a borsószemeket is. Összemelegítem, rotyogtatom, közben megsózom (keveset!) és cukrozom. A maradék tejfölt tálaláskor biggyesztem a közepére.
Hasonló receptek
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Magyaros makaroni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgarépabundában sült pulykasteak
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes