Londoni szelet
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 7 dkg édesítő
- pár kanál baracklekvár. A tetjéhez: 7 dkg darált dió
- 10 dkg édesítő
- 3 tojás fehérje
- 2 evőkanál kakaó
- 5 dkg dió
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk. A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.
Hasonló receptek
Amerikai palacsinta / Pancake
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Cukormentes fahéjas csiga
Desszert, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Csokis bomba
Desszert, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes