Londoni szelet
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 7 dkg édesítő
- pár kanál baracklekvár. A tetjéhez: 7 dkg darált dió
- 10 dkg édesítő
- 3 tojás fehérje
- 2 evőkanál kakaó
- 5 dkg dió
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, édesítővel és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk. A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.
Hasonló receptek
Gesztenye golyók
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrós kalács
Desszert, Közepes
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Mogyorómentes
Téli csemege
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes