Édes kelt kalács
Hozzávalók:
- 500 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
- 100 g margarin
- 30 g préselt
- friss élesztő
- 15-20 darab ízlés szerint Polisett tabletta (édesítőszer) 0,5 dl forró vízben feloldva
- 2 darab tojássárgája
- 0,5 l langyos tej
- 2-3 csepp vanília aroma
Elkészítés:
A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. ormázzuk, tetejét felvert tojással megkenjük, majd 40-60 percig kelesztjük. 200-220°C-os előmelegített sütőben készre sütjük. Ez a tészta alkalmas fonott kalács készítésére is. A recept elkészíthető sós változatban is, akkor az édesítőszert ki kell hagyni belőle, de plussz sót ne tegyünk bele. Szinte minden recept, amelyhez édes kelt tészta, vagy hasonló tészta kell, elkészíthető a linzerliszt keverékből. Az édesítőszerekből azt válasszuk ki, amely sütésálló, tehát hő hatására nem veszti el az édesítő ízét.
Hasonló receptek
Rokfortos körtehajó
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás palacsinta
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Mogyorómentes