Édes kelt kalács
Hozzávalók:
- 500 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
- 100 g margarin
- 30 g préselt
- friss élesztő
- 15-20 darab ízlés szerint Polisett tabletta (édesítőszer) 0,5 dl forró vízben feloldva
- 2 darab tojássárgája
- 0,5 l langyos tej
- 2-3 csepp vanília aroma
Elkészítés:
A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. ormázzuk, tetejét felvert tojással megkenjük, majd 40-60 percig kelesztjük. 200-220°C-os előmelegített sütőben készre sütjük. Ez a tészta alkalmas fonott kalács készítésére is. A recept elkészíthető sós változatban is, akkor az édesítőszert ki kell hagyni belőle, de plussz sót ne tegyünk bele. Szinte minden recept, amelyhez édes kelt tészta, vagy hasonló tészta kell, elkészíthető a linzerliszt keverékből. Az édesítőszerekből azt válasszuk ki, amely sütésálló, tehát hő hatására nem veszti el az édesítő ízét.
Hasonló receptek
Csokis kalács
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Borissza piskóta
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes