Narancstorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db narancs leve
  • 1 db narancs héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg fruktóz
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl tej
  • HUXOL folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A tojásból, lisztből, dióból, 1 narancs héjából és a sütőporból piskótát sütünk. Ha kisült, hurkapálcával megszurkáljuk, de ne szúrjuk át az alját. A lyukakba narancslevet öntünk. Folpack fóliába csomagoljuk és hűtőben hagyjuk, legalább 1 napig. Tálalás előtt a zselatint a tejjel, oldódásig melegítjük. Ha kihűlt, édesítőszerrel keményre vert tejszínhabba csurgatjuk. Ezt a habot kenjük a torta tetejére, és ezzel, valamint gerezdekre szedett naranccsal díszítjük.

Hasonló receptek

Flan karamellöntettel ? spanyol desszert

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Bonbon

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Somlói galuska

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: