Narancstorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db narancs leve
  • 1 db narancs héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg fruktóz
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl tej
  • HUXOL folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A tojásból, lisztből, dióból, 1 narancs héjából és a sütőporból piskótát sütünk. Ha kisült, hurkapálcával megszurkáljuk, de ne szúrjuk át az alját. A lyukakba narancslevet öntünk. Folpack fóliába csomagoljuk és hűtőben hagyjuk, legalább 1 napig. Tálalás előtt a zselatint a tejjel, oldódásig melegítjük. Ha kihűlt, édesítőszerrel keményre vert tejszínhabba csurgatjuk. Ezt a habot kenjük a torta tetejére, és ezzel, valamint gerezdekre szedett naranccsal díszítjük.

Hasonló receptek

Londoni szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Almazselés pite

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sárgabarackos muffin

Desszert, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: