Szederleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeder
  • 8 szem szegfűszeg
  • 2 db egész fahéj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • édesítőszer
  • citromhéj
  • citromlé

Elkészítés:

A szedret 2 dl vízben a fűszerekkel negyed óráig főzzük. A tejből. lisztből habarást készítünk, fokozatosan a leveshez keverjük, és még 5 percig főzzük. Ha a leves kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Murai halászlé

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Palócleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Savanyú tojásleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: