Szederleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeder
  • 8 szem szegfűszeg
  • 2 db egész fahéj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • édesítőszer
  • citromhéj
  • citromlé

Elkészítés:

A szedret 2 dl vízben a fűszerekkel negyed óráig főzzük. A tejből. lisztből habarást készítünk, fokozatosan a leveshez keverjük, és még 5 percig főzzük. Ha a leves kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Dinnyeleves fűszeres pirítóssal

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Raviolis leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Káposztaleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: