Szederleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szeder
- 8 szem szegfűszeg
- 2 db egész fahéj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej vagy tejszín
- édesítőszer
- citromhéj
- citromlé
Elkészítés:
A szedret 2 dl vízben a fűszerekkel negyed óráig főzzük. A tejből. lisztből habarást készítünk, fokozatosan a leveshez keverjük, és még 5 percig főzzük. Ha a leves kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és hidegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Palócleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanyú tojásleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes