Szederleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szeder
- 8 szem szegfűszeg
- 2 db egész fahéj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej vagy tejszín
- édesítőszer
- citromhéj
- citromlé
Elkészítés:
A szedret 2 dl vízben a fűszerekkel negyed óráig főzzük. A tejből. lisztből habarást készítünk, fokozatosan a leveshez keverjük, és még 5 percig főzzük. Ha a leves kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és hidegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Raviolis leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes