Aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 kis üveg vörösboros aszalt szilva
- 1 tojás
- 3-4 evőkanál liszt
- 1dl tej
- 2 szem összetört szegfűszeg
- 1 evőkanál sós mogyoró vagy mandula
- só
- őrölt fehérbors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
csirkemelleket elfelezzük, hogy 4 darabot kapjunk. Kissé kiveregetjük, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el és tölthető legyen. Az aszalt szilvát leszűrjük, kimagozzuk és a mag helyére egy-egy szem sós mogyorót vagy mandulát teszünk. Egy éles, hegyes késsel felszúrjuk a csirkemelleket, majd mindegyikbe pár szem töltött szilvát teszünk. A hús nyílását hústűvel, fogpiszkálóval vagy hurkapálca-darabkával megtűzzük, hogy a szilva ne essen ki belőle. A tojást jól felverjük, sózzuk, megfűszerezzük a tört szegfűszeggel, a borssal, majd 1 dl vörösboros szilvalével és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. A töltött húsdarabokat először jól megsózzuk, azután lisztbe, majd a palacsintatésztába mártjuk és bő, forró olajban, takaréklángon világosbarnára sütjük. Párolt vadrizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Firenzei halfilé
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Paradicsomos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemájas krokett
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes