Cukkinis lepény
Hozzávalók:
- 450 g cukkini
- 450 g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
- 2 tojás
- 25 g burgonyaliszt (vagy étkezési keményítő)
- 25 g liszt
- 1/2-1 kávéskanál szárított szurokfű
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- 2 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 10 g vaj a sütőformához
- 1-2 kávéskanál liszt a sütőformához
Elkészítés:
A megmosott cukkinit hámozatlanul lereszeljük. Édes túrót összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a burgonyalisztet, a sima lisztet és a reszelt cukkinit. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szurokfűvel és őrölt szerecsendióval. Kikenünk vajjal és kilisztezünk egy 22-24 cm átmérőjű, porcelán- vagy cserépsütőtálat (pitesütőt) és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütőben kb. 6-os fokozaton) 45-50 percig sütjük.
Hasonló receptek
Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Köménymagos burgonya alufólában
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhsajtos burgonyaszuflé
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes