Cukkinis lepény

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 450 g cukkini
  • 450 g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
  • 2 tojás
  • 25 g burgonyaliszt (vagy étkezési keményítő)
  • 25 g liszt
  • 1/2-1 kávéskanál szárított szurokfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fehér bors
  • 2 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 10 g vaj a sütőformához
  • 1-2 kávéskanál liszt a sütőformához

Elkészítés:

A megmosott cukkinit hámozatlanul lereszeljük. Édes túrót összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a burgonyalisztet, a sima lisztet és a reszelt cukkinit. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szurokfűvel és őrölt szerecsendióval. Kikenünk vajjal és kilisztezünk egy 22-24 cm átmérőjű, porcelán- vagy cserépsütőtálat (pitesütőt) és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütőben kb. 6-os fokozaton) 45-50 percig sütjük.

Hasonló receptek

Halas tészta kollégium módra (görög salátával)

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Köménymagos burgonya alufólában

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Juhsajtos burgonyaszuflé

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: