Spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 50 dkg friss spenót vagy 25 dkg mirelit spenót
- 10 dkg kecske- vagy juhsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál parmezán és trappista sajt
- só vagy ételízesítő
- bors
- szerecsendió
- 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj
Elkészítés:
Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk és nem túl vékony palacsintákat sütünk. Egy másik edényben egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a reszelt vagy apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, sózzuk és megpároljuk. Fűszerezzük őrölt borssal, reszelt szerecsendióval. Hozzáadunk 1 dl tejszínt, a reszelt kecske- vagy juhsajtot, a parmezánt, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal elkeverünk benne 1 tojást. Egy tűzálló tálat kivajazunk/olajozunk. A spenótos masszával bőven megtöltjük a palacsintákat és a tálba tesszük őket. A maradék spenótos masszát és 1 dl tejszínt ráöntjük és 15 percre a sütőbe toljuk (200 fok). 5 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a reszelt trappistával és szép aranybarnára pirítjuk. Tálalásnál adhatunk hozzá reszelt sajtot vagy tejfölt, de a nélkül is finom.
Hasonló receptek
Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótgombóc
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós háromszögek
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes