Spenótos palacsinta
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 50 dkg friss spenót vagy 25 dkg mirelit spenót
- 10 dkg kecske- vagy juhsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál parmezán és trappista sajt
- só vagy ételízesítő
- bors
- szerecsendió
- 2 evőkanál olívaolaj vagy vaj
Elkészítés:
Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk és nem túl vékony palacsintákat sütünk. Egy másik edényben egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a reszelt vagy apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, sózzuk és megpároljuk. Fűszerezzük őrölt borssal, reszelt szerecsendióval. Hozzáadunk 1 dl tejszínt, a reszelt kecske- vagy juhsajtot, a parmezánt, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal elkeverünk benne 1 tojást. Egy tűzálló tálat kivajazunk/olajozunk. A spenótos masszával bőven megtöltjük a palacsintákat és a tálba tesszük őket. A maradék spenótos masszát és 1 dl tejszínt ráöntjük és 15 percre a sütőbe toljuk (200 fok). 5 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a reszelt trappistával és szép aranybarnára pirítjuk. Tálalásnál adhatunk hozzá reszelt sajtot vagy tejfölt, de a nélkül is finom.
Hasonló receptek
Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-spenótos palacsinta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes