Cukkini főzelék
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
- 1 közepes fej hagyma
- olívaolaj
- 1 csokor kapor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- liszt
- cukor
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A cukkíniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt és kicsit összeforraljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Malac osso buco
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Császárspagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkiniropogós
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes