Finomfőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg kockára vágott sárgarépa
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • pirospaprika
  • liszt
  • cukor
  • citromlé

Elkészítés:

A sárgarépát a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán félig puhára párolom, ezután beleteszem a zöldborsót és 2-3 percig tovább párolom. Ezután felengedem egy liter vízzel, teszek bele 4-5 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverek egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl tejszínnel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről. Citromlével, finomra vágott kaporlevéllel ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet, rántott párizsit.

Hasonló receptek

Sonkás pórétorta

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Cukormentes, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: