Borsófőzelék töltött karalábéval
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 1 tojás
- 5-6 karalábé
- 1 kg fagyasztott borsó
- petrezselyem
- só
- cukor
- liszt
- tej
Elkészítés:
A karalábéknak levágom kicsit a tetejüket és kivájom őket. A darált húst összekeverem a rizzsel, a tojással, a sóval és ezt a karalábékba töltöm. (Én félig megfőzöm a rizst, de ki hogy szokta csinálni a gombócokat például a töltött paprikához.) Ha marad ki töltelék, abból gombócokat csinálok. A töltött karalábékat és a gombócokat enyhén sós vízben megfőzöm. Közben borsófőzeléket csinálok: a fagyasztott borsót és a kivájt karalábé darabokat lábosba teszem, sózom, cukrozom és puhára párolom. (Elvileg elég hozzá a fagyasztott borsó *vizessége*, de a karalábé miatt esetleg nagyon-nagyon kevés vizet lehet alá tenni.) Amikor megpuhult, megszórom szárított petrezselyemmel, rászórok 1-2 evőkanál lisztet, majd felöntöm annyi tejjel, hogy főzelék sűrűségű legyen. Amikor a töltött karalábék megfőttek, beleteszem őket a kész főzelékbe és 1-2 percre összerottyantom.
Hasonló receptek
Zöldséges egytálétel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Szavojai fondü
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkás egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes