Kapros-túrós cukkinileves
Hozzávalók:
- 4 cukkini
- 10 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 10 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 dkg só
- 1 csomó kapor
- 1 tojás.
Elkészítés:
A cukkinikat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Kevés vajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felengedjük vízzel. A cukkinidarabokat beletesszük, áttört túróval és tejföllel sűrítjük. Amíg felforr, egy tojásból kevés liszttel galuskát készítünk és beleszaggatjuk a levesbe. A cukkinit sokáig nem szabad főzni, mert könnyen szétfő.
Hasonló receptek
Póréhagymaleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia hagymaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes