Húsvét-utáni zöldséges torta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • A tésztához: 250 g liszt
  • 125 g margarin
  • 1 tojás
  • bors#A töltelék: 20 dkg cukkini
  • 20 dkg póréhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 fej gomba
  • 5 nagyobb rózsa karfiol
  • maradék főtt sonka
  • néhány főtt tojás
  • 2dl joghurt
  • 250 g túró
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál keményítő
  • provanszi fűszerkeverék
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kerek tortaformába illesztjük, fel az oldalára is. A feldarabolt, szeletelt zöldségeket kis olajon megpároljuk. A karfiol rózsáit külön sós vízben megfőzzük-félretesszük. A túrót, joghurtot, a 2 tojást a keményítővel, fűszerekkel elkeverjük, beletesszük a párolt zöldségeket. Beleöntjük a tésztás tortaformába, belenyomjuk a sonkadarabokat, a főtt egész tojásokat és a főtt karfiolrózsákat a tetejébe ültetjük. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Spenóttorta

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: