Húsvét-utáni zöldséges torta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • A tésztához: 250 g liszt
  • 125 g margarin
  • 1 tojás
  • bors#A töltelék: 20 dkg cukkini
  • 20 dkg póréhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 fej gomba
  • 5 nagyobb rózsa karfiol
  • maradék főtt sonka
  • néhány főtt tojás
  • 2dl joghurt
  • 250 g túró
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál keményítő
  • provanszi fűszerkeverék
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:

A tésztát összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kerek tortaformába illesztjük, fel az oldalára is. A feldarabolt, szeletelt zöldségeket kis olajon megpároljuk. A karfiol rózsáit külön sós vízben megfőzzük-félretesszük. A túrót, joghurtot, a 2 tojást a keményítővel, fűszerekkel elkeverjük, beletesszük a párolt zöldségeket. Beleöntjük a tésztás tortaformába, belenyomjuk a sonkadarabokat, a főtt egész tojásokat és a főtt karfiolrózsákat a tetejébe ültetjük. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Tofus kelkáposztatekercs (Húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Vesebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos brokkoli

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Gluténmentes

Csicsóka gomolyasajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: