Húsvét-utáni zöldséges torta
Hozzávalók:
- A tésztához: 250 g liszt
- 125 g margarin
- 1 tojás
- só
- bors#A töltelék: 20 dkg cukkini
- 20 dkg póréhagyma
- 1 szál újhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 fej gomba
- 5 nagyobb rózsa karfiol
- maradék főtt sonka
- néhány főtt tojás
- 2dl joghurt
- 250 g túró
- 2 tojás
- 1 evőkanál keményítő
- só
- provanszi fűszerkeverék
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kerek tortaformába illesztjük, fel az oldalára is. A feldarabolt, szeletelt zöldségeket kis olajon megpároljuk. A karfiol rózsáit külön sós vízben megfőzzük-félretesszük. A túrót, joghurtot, a 2 tojást a keményítővel, fűszerekkel elkeverjük, beletesszük a párolt zöldségeket. Beleöntjük a tésztás tortaformába, belenyomjuk a sonkadarabokat, a főtt egész tojásokat és a főtt karfiolrózsákat a tetejébe ültetjük. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás rakott tök
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes