Májleves
Hozzávalók:
- kb. egyforma mennyiségű sertésmáj és (mondjuk) sertéscomb
- babérlevél
- só
- tejföl
- levesbetét.
Elkészítés:
A húst összekockázod és felteszed főni babérleveles sós vízben. Ha már majdnem megpuhult, beleteszed a csíkokra vágott májat is. Én egyszerűen behabartam, anyósom általában rántani szokta. Lehet bele főzni apró csipetkét, sűrítésképpen. Nem feltétlenül fontos.
Hasonló receptek
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Frankfurti leves
Leves
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű tejleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes