Töltött paprika

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 púpos evőkanál rizs
  • bors
  • 1 csapott kiskanál törött paprika
  • 2 tojás
  • 4-5 zöldpaprika
  • 7-8 dl paradicsomlé
  • 3 evőkanál liszt
  • cukor
  • olaj

Elkészítés:

A paprikákat kicsumázzuk, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a törött paprikát, beleütjük a tojásokat és összegyúrjuk. Amikor jól összedolgoztuk, megtöltjük vele a paprikákat. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, sózzuk és félig lefedve, takarék lángon főzzük. Eközben egy külön lábasban a lisztből és olajból rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével és sűrűsödésig főzzük. Amint a húsgombócok megfőttek, beleöntjük a paradicsommártást, sóval, cukorral ízesítjük és összeforraljuk.

Hasonló receptek

Füstölt kardhal paradicsommal

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkés paella

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mandulás marha

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: