Töltött paprika
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 púpos evőkanál rizs
- só
- bors
- 1 csapott kiskanál törött paprika
- 2 tojás
- 4-5 zöldpaprika
- 7-8 dl paradicsomlé
- 3 evőkanál liszt
- cukor
- olaj
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a törött paprikát, beleütjük a tojásokat és összegyúrjuk. Amikor jól összedolgoztuk, megtöltjük vele a paprikákat. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, sózzuk és félig lefedve, takarék lángon főzzük. Eközben egy külön lábasban a lisztből és olajból rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével és sűrűsödésig főzzük. Amint a húsgombócok megfőttek, beleöntjük a paradicsommártást, sóval, cukorral ízesítjük és összeforraljuk.
Hasonló receptek
Csusza spenóttal
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos kukoricapuffancs
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőben sült lecsó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes