Márványsajtos rakottas
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 2 gumó édeskömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 15 dkg márványsajt
- 1,25 dl tej
- 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
- csipetnyi reszelt szerecsendió#A tetejére: 10 dkg liszt
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- zeller és kapor vegyesen
- 9 dkg vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk és grillen készre sütjük.
Hasonló receptek
Sajtos rakott zöldség
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lenygyel zöldbab tál
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Káposztás báránysült
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes