Sajtos rakott zöldség
Hozzávalók:
- 1 kg zöldség (zöldbab
- sárgarépa
- spárga
- karalábé
- kelbimbó vagy karfiol)
- 3 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt parmezán
- vagy edami sajt
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Bármelyik fent felsorolt zöldségből készíthető, de süthetjük vegyesen is. A zöldséget megtisztítjuk, ha kell eldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. A lisztből a tejjel és a vajjal besamelt főzünk (tej helyett főzhetjük a zöldség főzővizéből is), a tűzről levéve a tejföllel elkeverjük és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot. A főtt zöldség felét kiolajozott tűzálló tálra fektetjük, rásimítjuk a mártás felét, erre ismét zöldség jön és befedjük a mártással. Meghintjük a maradék sajttal és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk túl barnára, nehogy a tetején a sajt megkeseredjen.
Hasonló receptek
Rakott savanyúkáposzta
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótós csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes