Sajtos rakott zöldség
Hozzávalók:
- 1 kg zöldség (zöldbab
- sárgarépa
- spárga
- karalábé
- kelbimbó vagy karfiol)
- 3 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt parmezán
- vagy edami sajt
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Bármelyik fent felsorolt zöldségből készíthető, de süthetjük vegyesen is. A zöldséget megtisztítjuk, ha kell eldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. A lisztből a tejjel és a vajjal besamelt főzünk (tej helyett főzhetjük a zöldség főzővizéből is), a tűzről levéve a tejföllel elkeverjük és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot. A főtt zöldség felét kiolajozott tűzálló tálra fektetjük, rásimítjuk a mártás felét, erre ismét zöldség jön és befedjük a mártással. Meghintjük a maradék sajttal és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk túl barnára, nehogy a tetején a sajt megkeseredjen.
Hasonló receptek
Rakott Burgonya
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kocsonya őzgerincben
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes tésztasaláta
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes