Sajtos - szakállas aprósüti
Hozzávalók:
- A tésztához: 200 g reszelt sajt
- 400 g vaj
- 7 evőkanál tej
- 3 tojássárgája
- 600 g liszt
- só#A töltelékhez: 200 g vaj
- 5 kockasajt
- (vagy 150 g ömlesztett sajt
- esetleg tejszínes sajtkrém)
- 1/2 pohár tejföl
- só.
Elkészítés:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjük és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hívják szakálas pogácsának.
Hasonló receptek
Sajtos rúd
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Stíriai metélt
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes
Magokkal szórt sajtos-túrós zsemle
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes