Sajtos - szakállas aprósüti

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 200 g reszelt sajt
  • 400 g vaj
  • 7 evőkanál tej
  • 3 tojássárgája
  • 600 g liszt
  • só#A töltelékhez: 200 g vaj
  • 5 kockasajt
  • (vagy 150 g ömlesztett sajt
  • esetleg tejszínes sajtkrém)
  • 1/2 pohár tejföl
  • só.

Elkészítés:

Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjük és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hívják szakálas pogácsának.

Hasonló receptek

Aranygalusaka

Tésztaféle, Közepes

Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes

Olasz lepény

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajttekercs

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: