Sajtos - szakállas aprósüti

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 200 g reszelt sajt
  • 400 g vaj
  • 7 evőkanál tej
  • 3 tojássárgája
  • 600 g liszt
  • só#A töltelékhez: 200 g vaj
  • 5 kockasajt
  • (vagy 150 g ömlesztett sajt
  • esetleg tejszínes sajtkrém)
  • 1/2 pohár tejföl
  • só.

Elkészítés:

Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjük és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hívják szakálas pogácsának.

Hasonló receptek

Sajtos rúd

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Stíriai metélt

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes

Magokkal szórt sajtos-túrós zsemle

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: