Spenótos palacsinta gombával

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A palacsintához: 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez#A töltelékhez: 20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi szerecsendió
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A palacsintákhoz a tojást és néhány evőkanál lisztet habverővel csomómentesre keverünk, majd fokozatosan, felváltva hozzáadjuk az összes lisztet és tejet. A mennyiségeket módosíthatjuk is, de a végén sűrű, folyékony palacsintatésztát kell kapjunk. Az edényt lefedjük és félretesszük. A töltelékhez egy serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát meg a fokhagymát és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, a szerecsendiót meg a krémsajtot és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az egész tölteléket jól összekeverjük és melegen tartjuk. A szokott módon megsütjük a palacsintákat, majd mindegyikre egy kanál tölteléket kenünk és négybe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat kivajazott jénai edénybe tesszük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és néhány percre forró sütőbe tesszük.

Hasonló receptek

Juhtúrós háromszögek

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Három sajtos gnocchi

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Parajgaluska

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: