Spenótos palacsinta gombával

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A palacsintához: 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez#A töltelékhez: 20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi szerecsendió
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A palacsintákhoz a tojást és néhány evőkanál lisztet habverővel csomómentesre keverünk, majd fokozatosan, felváltva hozzáadjuk az összes lisztet és tejet. A mennyiségeket módosíthatjuk is, de a végén sűrű, folyékony palacsintatésztát kell kapjunk. Az edényt lefedjük és félretesszük. A töltelékhez egy serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát meg a fokhagymát és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, a szerecsendiót meg a krémsajtot és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az egész tölteléket jól összekeverjük és melegen tartjuk. A szokott módon megsütjük a palacsintákat, majd mindegyikre egy kanál tölteléket kenünk és négybe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat kivajazott jénai edénybe tesszük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és néhány percre forró sütőbe tesszük.

Hasonló receptek

Csőben sült angolzeller

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Három sajtos gnocchi

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: