Spenótos palacsinta gombával
Hozzávalók:
- A palacsintához: 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj a sütéshez#A töltelékhez: 20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt
- 25 dkg csiperkegomba
- 2,5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi szerecsendió
- 5 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A palacsintákhoz a tojást és néhány evőkanál lisztet habverővel csomómentesre keverünk, majd fokozatosan, felváltva hozzáadjuk az összes lisztet és tejet. A mennyiségeket módosíthatjuk is, de a végén sűrű, folyékony palacsintatésztát kell kapjunk. Az edényt lefedjük és félretesszük. A töltelékhez egy serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát meg a fokhagymát és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, a szerecsendiót meg a krémsajtot és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az egész tölteléket jól összekeverjük és melegen tartjuk. A szokott módon megsütjük a palacsintákat, majd mindegyikre egy kanál tölteléket kenünk és négybe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat kivajazott jénai edénybe tesszük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és néhány percre forró sütőbe tesszük.
Hasonló receptek
Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vadas karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes