Spenótos palacsinta gombával
Hozzávalók:
- A palacsintához: 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj a sütéshez#A töltelékhez: 20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt
- 25 dkg csiperkegomba
- 2,5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi szerecsendió
- 5 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A palacsintákhoz a tojást és néhány evőkanál lisztet habverővel csomómentesre keverünk, majd fokozatosan, felváltva hozzáadjuk az összes lisztet és tejet. A mennyiségeket módosíthatjuk is, de a végén sűrű, folyékony palacsintatésztát kell kapjunk. Az edényt lefedjük és félretesszük. A töltelékhez egy serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát meg a fokhagymát és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, a szerecsendiót meg a krémsajtot és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az egész tölteléket jól összekeverjük és melegen tartjuk. A szokott módon megsütjük a palacsintákat, majd mindegyikre egy kanál tölteléket kenünk és négybe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat kivajazott jénai edénybe tesszük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és néhány percre forró sütőbe tesszük.
Hasonló receptek
Spárga spenótmártással
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Juhsajtos burgonyaszuflé
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes