Parajtorta
Hozzávalók:
- 4 személyre: 16 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- kb. 0,5 dl víz
- 40 dkg friss paraj
- 0,5 dl 12% zsírtartalmú tejföl
- 5 tojás
- 4 dkg karaván sajt
- 10 dkg gépsonka
- őrölt szerecsendió
- fehér bors
- só
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk, kevés sóval ízesítjük és vizet hozzáadva tésztát gyúrunk. A tésztát hűtőszekrényben pihentetjük. A paraj szárát lecsipkedjük és a leveleket alaposan megmossuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk a leveleket, majd leszűrjük. Amikor kihűlt, a tejföllel együtt turmixoljuk. Ebbe a turmixba keverjük ezután a lereszelt sajtot és egy egész tojást. Fűszerezzük szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval. Ezután egy alacsony peremű, kerek tortaformát (gyümölcstortaforma) kibélelünk az elkészült tésztával és a tésztára kenjük a parajkeveréket. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél órán át sütjük. A keményre főtt tojások fehérjét és sárgáját külön-külön lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk. A megsült parajtortát megszórjuk a reszelt tojással és az apróra vágott sonkával. Mindezt oly módon, hogy a torta közepét kör alakban megszórjuk tojásfehérjével, majd kifelé haladva sonkával, még kijjebb tojássárgájával.
Hasonló receptek
Túrós karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vadas karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Juhtúrós háromszögek
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes