Spenótos csirkemell pennével

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
  • 1 csirkemell
  • 25 dkg penne
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tubus krémsajt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • liszt
  • bors
  • 2 dl paradicsompüré

Elkészítés:

Megtisztítom a spenótot, megsózom, majd a tejszínben megpárolom, míg összeesik. Hozzáadom a fokhagymát és a krémsajtot és ízlés szerint egy kis parmezánnal ízesítem. A hagymát apróra vágom, majd sárgára pirítom. A csirkemellet vékony szeletekre vágom (kb. 4 lesz belőle, nem csíkokra vágom), megsózom, borsozom, lisztbe forgatom (hogy ne száradjon ki) és a hagymára teszem. Két oldalát megpirítom, majd a paradicsompürét hozzáadom és tovább sütöm készre. Kifőzöm sós vízben a tésztát. Végül mindezt rétegelve berakom a sütőtálba (rétegek: 1. spenót fele és a tészta fele összekeverve, 2. csirkehús, 3. maradék tészta, 4. maradék spenót, 5. reszelt sajt.) és 180-200 fokon 20 percet sütöm.

Hasonló receptek

Csirkecomb római tálban

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos metéltfelfújt

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült pulykacomb mézes mázzal

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: