Spenótos csirkemell pennével
Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
- 1 csirkemell
- 25 dkg penne
- 1,5 dl tejszín
- 1 tubus krémsajt
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- parmezán
- liszt
- só
- bors
- 2 dl paradicsompüré
Elkészítés:
Megtisztítom a spenótot, megsózom, majd a tejszínben megpárolom, míg összeesik. Hozzáadom a fokhagymát és a krémsajtot és ízlés szerint egy kis parmezánnal ízesítem. A hagymát apróra vágom, majd sárgára pirítom. A csirkemellet vékony szeletekre vágom (kb. 4 lesz belőle, nem csíkokra vágom), megsózom, borsozom, lisztbe forgatom (hogy ne száradjon ki) és a hagymára teszem. Két oldalát megpirítom, majd a paradicsompürét hozzáadom és tovább sütöm készre. Kifőzöm sós vízben a tésztát. Végül mindezt rétegelve berakom a sütőtálba (rétegek: 1. spenót fele és a tészta fele összekeverve, 2. csirkehús, 3. maradék tészta, 4. maradék spenót, 5. reszelt sajt.) és 180-200 fokon 20 percet sütöm.
Hasonló receptek
Paradicsomos makaróni
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiol korianderes öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Magyaros makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes